Roman Vaněk rozhovor:
Zlenivěli jsme natolik, že přestáváme používat vlastní rozum...
U pátého Stolu pro tři nám poskytl Roman Vaněk rozhovor bez servítek o zaprodanosti, virtuálních hrdinech a lenosti hledat pravdu. :-)
Poslouchej Stůl pro tři jako podcast! :-)
Přímý odkaz na podcast s Romanem Vaňkem: iTunes, Google Podcasts, Spotify
„Zlenivěli jsme natolik, že přestáváme používat vlastní rozum…„
aneb
Roman Vaněk, rozhovor u Stolu pro tři
I když je tomu už nějaký pátek, co kritizoval Roman Vaněk restaurace za jejich nesmysly v jídelních lístcích a šmakulády z mrazáku, většina diváků si zřejmě při zmínce jeho jména vybaví pořady jako Peklo na talíři nebo Jídlo s.r.o. Tím ale jeho záběr zdaleka nekončí! V manželském tandemu založilo duo Roman Vaněk Jana Vaňková nejstarší školu vaření u nás – Pražský kulinářský institut (Prakul) – a má také na svědomí nejprodávanější kuchařky v České republice. Za svůj život dokázal překonat Roman Vaněk nemoc (vzácná forma atopického ekzému) i otevřené nepřátelství mnoha diváků – například jej vegani málem ubili celery poté, kdy si z nich dělal legraci v DVTV, ve stejné televizi pak otevřeně hovořil například o tom, jak mu chutnala veverka.
V roce 2018 opustil Roman Vaněk Stream a začal připravovat dva pořady na nové internetové televizi Mall.tv: Zmlsané dějiny a Rozum v troubě (duo Roman Vaněk a Petr Havlíček). V obou pořadech účinkuje bez nároku na honorář. Na náš kanál YouTube Roman Vaněk dosud nezavítal – jeho skvělou a zábavnou přednášku „Jak nepřilákat hosta“ v rámci cyklu „Večery na FF UK“ v roce 2017 jsme bohužel nemohli natáčet. Protože by nám ale přišlo jako velká škoda připravit všechny neurazitelné o nějaké to video s ním, rozhodli jsme se jej přesně po roce od jeho přednášky pozvat ke Stolu pro tři. :-)
Věříme, že se u rozhovoru nejen zamyslíte, ale také třeba podumáte nad svými dvěma životy. ;-)
Co se v rozhovoru s Romanem dozvíte?
– Které současné dění v restauracích považuje za stav „těsně před patologií“ a proč? – 07:30
– Jaká „pochvalná“ slova použil na adresu youtubera FattyPillow? – 11:37
– Na co nikdy nesmíte zapomenout, když jste nahoře (hodí se vědět, než se tam dostanete!)? – 28:18
– Jak překvapivě dlouho mu trvalo odpovědět na naši tradiční otázku (a co za tu dobu vymyslel)? – 41:27
Roman Vaněk
popularizátor oboru gastronomie a nemilosrdný kritik českého restauratérství
– autor nesmírně populárních pořadů Peklo na talíři, Jídlo s.r.o. a Rozum v troubě – s manželkou Janou založil Pražský kulinářský institut (Prakul) – jeho kuchařky jsou nejprodávanějšími knihami tohoto žánru v České republice – vášnivý sběratel jídelních lístků a starých kuchařských knih
Citáty z rozhovoru
[Sledujte nás na Instagramu pro další zajímavé citáty]
Najeďte na obrázek myší pro snadné sdílení příspěvku
Zajímavá související neurazitelná videa:
Očkování: Neočkovat děti je sobecké a nebezpečné
Daniel Stach rozhovor: Náš největší problém je, že lidem přestává vadit lež
Šéfinstruktor URNA: Terorismus se nedá účinně zastavit
Roman Vaněk rozhovor – zajímavé odkazy:
Výběr nejzajímavějších článků o Romanovi na serveru Lidovky.cz
Slavná Romanova návštěva v DVTV aneb veverka na talíři
Kuchařky, jídlo a Stream v online povídání s Romanem