Roman Vaněk rozhovor: Zlenivěli jsme natolik, že přestáváme používat vlastní rozum | Neurazitelny.cz

 

 Roman Vaněk rozhovor: Zlenivěli jsme natolik, že přestáváme používat vlastní rozum…

U pátého Stolu pro tři nám poskytl Roman Vaněk rozhovor bez servítek o zaprodanosti, virtuálních hrdinech a lenosti hledat pravdu. 🙂

Stáhnout rozhovor ve formátu MP3Stáhnout rozhovor ve formátu PDF

Neurazitelný odběr novinek

Odebírat náš YouTube kanál

Zlenivěli jsme natolik, že přestáváme používat vlastní rozum…

aneb

Roman Vaněk, rozhovor u Stolu pro tři

I když je tomu už nějaký pátek, co kritizoval Roman Vaněk restaurace za jejich nesmysly v jídelních lístcích a šmakulády z mrazáku, většina diváků si zřejmě při zmínce jeho jména vybaví pořady jako Peklo na talíři nebo Jídlo s.r.o. Tím ale jeho záběr zdaleka nekončí! V manželském tandemu založilo duo Roman Vaněk Jana Vaňková nejstarší školu vaření u nás – Pražský kulinářský institut (Prakul) – a má také na svědomí nejprodávanější kuchařky v České republice. Za svůj život dokázal překonat Roman Vaněk nemoc (vzácná forma atopického ekzému) i otevřené nepřátelství mnoha diváků – například jej vegani málem ubili celery poté, kdy si z nich dělal legraci v DVTV, ve stejné televizi pak otevřeně hovořil například o tom, jak mu chutnala veverka.

V roce 2018 opustil Roman Vaněk Stream a začal připravovat dva pořady na nové internetové televizi Mall.tv: Zmlsané dějiny a Rozum v troubě (duo Roman Vaněk a Petr Havlíček). V obou pořadech účinkuje bez nároku na honorář. Na náš kanál YouTube Roman Vaněk dosud nezavítal – jeho skvělou a zábavnou přednášku „Jak nepřilákat hosta“ v rámci cyklu „Večery na FF UK“ v roce 2017 jsme bohužel nemohli natáčet. Protože by nám ale přišlo jako velká škoda připravit všechny neurazitelné o nějaké to video s ním, rozhodli jsme se jej přesně po roce od jeho přednášky pozvat ke Stolu pro tři. 🙂

Věříme, že se u rozhovoru nejen zamyslíte, ale také třeba podumáte nad svými dvěma životy. 😉

 

Co se v rozhovoru s Romanem dozvíte?

– Které současné dění v restauracích považuje za stav „těsně před patologií“ a proč? – 07:30

– Jaká „pochvalná“ slova použil na adresu youtubera FattyPillow? – 11:37

Na co nikdy nesmíte zapomenout, když jste nahoře (hodí se vědět, než se tam dostanete!)? – 28:18

– Jak překvapivě dlouho mu trvalo odpovědět na naši tradiční otázku (a co za tu dobu vymyslel)? – 41:27

 

U půlkulatého pátého Stolu pro tři v pořadí nám rozhovor zcela bez servítek poskytl
a (nejen) o zaprodanosti, virtuálních hrdinech a lenosti hledat pravdu v něm pohovořil pan

Roman Vaněk

popularizátor oboru gastronomie a nemilosrdný kritik českého restauratérství

Rozhovor s Romanem Vankem u Stolu pro tri

– autor nesmírně populárních pořadů Peklo na talíři, Jídlo s.r.o. a Rozum v troubě
– s manželkou Janou založil Pražský kulinářský institut (Prakul)
– jeho kuchařky jsou nejprodávanějšími knihami tohoto žánru v České republice
– vášnivý sběratel jídelních lístků a starých kuchařských knih

 

Citáty z rozhovoru

[Sledujte nás na Instagramu pro další zajímavé citáty]

Najeďte na obrázek myší pro snadné sdílení příspěvku

Roman Vaněk citáty 1

Roman Vaněk citáty 2

Roman Vaněk citáty 3

 

Zajímavá související neurazitelná videa:

Očkování: Neočkovat děti je sobecké a nebezpečné

Daniel Stach rozhovor: Náš největší problém je, že lidem přestává vadit lež

Šéfinstruktor URNA: Terorismus se nedá účinně zastavit

 

Roman Vaněk rozhovor – zajímavé odkazy:

Výběr nejzajímavějších článků o Romanovi na serveru Lidovky.cz

Slavná Romanova návštěva v DVTV aneb veverka na talíři

Kuchařky, jídlo a Stream v online povídání s Romanem

 

Cyklus rozhovorů „Stůl pro tři“ je realizován díky velmi milé spolupráci projektu Neurazitelny.cz a kavárny Café Terronská

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

 

Podělte se o příspěvek s přáteli, budou rádi! :)
 
Inline
Inline
Inline
Inline